İstrancaların Gümüşü- İsmail Gümüş'ün anıtını açıyoruz

Istrancaların  Gümüşü 

Boşnak Türkülerin Ozanın Anıtını açıyoruz 

 

 Istrancalardaki doğal yaşamı savunmanın yanı sıra sahip olduğumuz kültürel birikimlerimize de sahip çıkıyoruz. 

 

 

Istrancaların  Gümüşü  olarak adlandırılan Boşnak Türkülerin Ozanı 

Istranacaların Yazarı,Ressamı, Heykeltıraşı, Şairi İsmail Gümüş'ün anıtını Demirköy'de  16 Kasım 2018 Cuma günü saat 14,30 da Enver Kara Mesire Yerinde açıyoruz.

 

1938- 2015 yılları arasındaki  yaşamında Gümüş kitaplarında, yazılarında, şiirlerinde, resimlerinde, heykelerinde ve öykülerinde sürekli ıstrancaların yaşamını aktarmış. Bölgenin insanın da (balkan göç kuşağının) orman ve doğa yaşamı içinde hayat akışını geleneksel bağlılık içinde  sürekli işlemiştir. 

 

 

Çukurova’nın Yaşar Kemali neyse

Istrancaların İsmail  Gümüşü  de odur

 

Kırklareli Demirköy doğumlu Boşnak Türküsü, Deli Balkan Yeli, Bego Dayının Islığı  kitapları   ile  ‘’Minicik ‘’şiir kitabı  yanı sıra 80 yıllarda yaptığı “ Aşık Veysel” heykeli devlet tarafından korunmaya alınmış.  Aynı zamanda ressam olan öykücünün “Güneşe Bakan Babam” adlı tablosu resimlerinden öne çıkmaktadır.  Öykü  yarışmasında ‘’Sular Hala  Yanıyor’’   dosyası ile birincilik ödülünü kazandı. Gümüş bütünleşik sanat yapımın örneği olarak edebi alanda öyküler vermiş bir orman öykü yazarı olarak ıstrancaları edebiyata taşıyan kuşağın özgün isimlerindendir . 

 

Anıt Açılışı : 16 Kasım 2018 -  Saat 14,30 Demirköy Enver Kara Mesire Yeri 

 

 

Bu Haberin Kaynağı : DAYKO
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi