Mimar Sinan Üniversitesi Istrancaların Yaşamı için !

Istrancalarda geleceğin yaşamı için tohumlama çabalarımız

  

Istrancaların geleceği için çabalayan akademisyen ve öğrencileri, Dayko teşekkür belgeleri ile onurlandırdı.
 

 Mimar Sinan Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Planlama Bölümü. Doğa ile iç içe yaşayan yöre insanın sahip olduğu gelenek ve kültür yaşam biçimi ile hala bozulmamış değerlerin korumasında, farkındalık geliştirmelerine yönelik akademik destek ve gayretleri ile Istrancalar Bölgesi, Demirköy İlçesi, belde ve köyleri üzerine “Planlama Atölyesi” kapsamın da bölgede verimli bir çalışma ortaya çıkarmışlardır. Bu planlama çalışmaların yapılmasında  sergilenmesi ile sonuç raporların hazırlanmasında görev alan değerli hocalara, öğretim üyelerine ve öğrencilerine göstermiş oldukları gayret ile katkı ve emeklerinden ötürü Dayko Istrancalar adına teşekkür belgeleri onurlandırmıştır.

 

İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi -Şehir ve Planlama Bölümü, Dayko Vakfın desteği ile Istrancalar ‘ın Demirköy İlçe belde ve köylerinde. Doğal yaşam ile yöre halkın sahip olduğu doğal ve kültürel varlıklarının zenginliklerin gelecek için bilimsel ve planlı veriler elde etmek. Bunları gelecekte sürdürülebilir yaşamın temelinin kurulmasında kaynak oluşturacak, Bölgenin yaşam seviyesini artıracak doğanın ve kültürün devamlılığını sağlayacak çok değerli bir çalışma Mimar Sinan Şehir ve Planlama Bölümünün öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan 150 kişilik çalışma ekibi ile bir yıllık eğitim dönemi boyunca yürütülerek tamamlanmıştır.

 

  Bölgesel planlamada kullanılacak veriler için Demirköy ilçesinde, İğneada belde ve köylerinde yapılan çalışmalar ekipler halinde yerinde incelenerek araştırılarak veriler toplanmış. Ayrıca yapılan anketlerle yöre halkın kültürel ekonomik belek araştırması yapılmış. Elde edilen sonuçlar üniversite de eğitim boyunca değerlendirilerek,  hazırlanan paftalara işlenip, çeşitli şematik metotlar görseler hazırlanarak sonuçlar üç ciltlik kitap şeklinde raporlanmıştır. Tüm bu sonuç materyalleri ve oluşturulan paftalar haritalar ile çeşitli görseler Demirköy de sergilenerek yöre halkına ve yerel yöneticilere tanıtılmış. Elde edilen sonuçları sergiye gelen ziyaretçilere anlatılarak konular hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.

 

Mimar Sinan Üniversitesi Şehir ve Planlama Bölümü değerli hocalarına ve kıymetli öğrencilerine bölgemiz ve Ülkemiz adına teşekkür ederiz.

 

 

 

 

Bu Haberin Kaynağı : DAYKO
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi