KAMUOYU BİLGİLENDİRME.. Dereköy Altın Madeni

İlimiz, Merkez İlçesi, Dereköy sınırları, içerisinde bulunan ormanlık alanda,    14.96 hektarlık sahada   gerçekleştirilmesi planlanan "Altın Madeni Sahası" projesine Kırklareli Valiliği  (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından  09/10/2013 tarihinde"Çevresel Etki  değerlendirmesi Gerekli Değildir"  Kararı verildi.

Kararın ardından Kırklareli ve Çevresinde ki STK, Kurum ve kuruluşları bilgilendirmek için, 30 Kasım 2013  Tarihinde İl merkezinde DAYKO ve ZMO tarafından panel düzenlemiş, Panelin ardından bir araya gelen yaşam savunucuları Edirne İdare Mahkemesinde  "Yürütmenin durdurulması için dava açtılar.

Edirne İdare Mahkemesi tarafından  mevzuata ve hukuka aykırı bulunan bu karar için OY BİRLİĞİ ile yürütmeyi durdurma verilmiş, Kırklareli Valiliği, bir üst mahkemeye Edirne Bölge İdare Mahkemesine  verilen kararı iptali için itiraz etmiş, ancak Bölge İdare Mahkemesi de Valiliğin itirazını OY BİRLİĞİ ile RED etmiştir.

Gelinen bu aşamadan sonra, Altın Madeni  faaliyetine başlamak isteyen ŞİRKET, Verilen kararlardan dolayı mağduriyetini belirterek, Müdahil olma talebinde bulunmuştur..

Şirketin Müdahil olma talebine karşı, 09/07/2014 tarihinde itiraz dilekçemizi verdik.

Yaşam alanlarımızı, Gelecek nesillerin yaşam kaynaklarını her şart ve koşulda korumaya  ve yaşamı savunmaya devam edeceğiz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Göksal ÇİDEM

KIRKLARELİ DAYKO TEMSİLCİSİ. 

Bu Haberin Kaynağı : Göksal ÇİDEM
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi