Boğaz Köprüsünde Eş Zamanlı Pankart Açtılar

Longoz Ormanların yaşamı için, Istrancalar İçin, Trakya İçin, İstanbul için yaşam için

Boğaz Köprüsünde pankart açtılar.

 

Dayko Doğal Yaşamı Koruma Vakfı İğneada da yapılan protesto ve basın açıklamsına eş zamanlı olarak İstanbul Boğaziçi Köprüsünde pankart açtılar. Dayko gönüllüleri Demirköy'ün İğneada Beldesindeyapılması planlan Nükleer Santral için Kırklreli Kent Konseyi ve Trakya Platformu, Dayko 'nun desteği ile İğneada da basın açıklaması ile  eş zamanlı olarak Boğaziçi Köprüsünde "Nükleer Santral İstemiyoruz" pankartı açtılar.Dayko  Kasım pazar günü İğneada da yapılan basın açıklamasına katıldığı gibi aynı zamanda İstanbul'a duyurmak için de İstanbul Boğaz Köprüsünde yapılan İstanbul Maratonuna "İğneada' ya Nükleer Santral İstemiyoruz" pankartı ile Mücadeleye katıldılar.

"Mücadeleye devam edeceğiz"

İstanbul Boğazında pankart açılması sırasında İğneadayı telefonla arayan gönüllüler "İğneada için Istrancalar için siz orada biz burada mücadeleye devam edeceğiz" Longoz Ormanlarının yaşamı için, Istrancalar için, Trakya için, İstanbul için, yaşam için diyerek pankart açan gönüllüler tepki göstermeye devam edeceklererini belirtiler.

Dayko Gönüllülerden Hayri Göre ulusal televizyonlara Boğaziçi köprüsünden verdiği demeçte şunları söyledi; İğneada'yı Istrancaları katletmeye çalışan bir anlayışa karşı Nükleer Santral yapılması anlayışına karşı durmaya çalışıyoruz. Bu gün aynı anda İğneada' da bir basın açıklaması yapılıyor. Doğanın katledilmesine karşı sadece biz değil insanlığın sahibi olduğu tüm Istrancalar'ı savunmak için buradayız" dedi

 

Bu Haberin Kaynağı : Yeşilyurt Gazetesi
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi