3 MART DÜNYA YABAN HAYATI GÜNÜ

DOĞADA Kİ İŞGAL KUVVETLERİ, YABAN HAYATI YOK EDİYOR..

 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu  2014 yılında  3 Mart’ı Dünya Yaban Hayatı Günü ilan etti. 
Dünyamızda var olan canlı türlerinin yok oluşuna dikkat çekmek , korumak ve farkındalık yaratmak için 2014 yılında ilk defa kutlandı..  Özellikle  3 Martın yaban hayatı günü ilan edilmesi  anlamlı. Çünkü,    Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmesi’nin (CITES) 1973 yılında 3Mart’ta imzalanmıştı..

Ancak günümüzde Azgın bir azınlığın oluşturduğu , Doğada ki işgal kuvvetleri yaban hayatını yok ediyor.

Yaban hayatının varlığını sürdürmeye çalıştığı yer onların dünyası. Yaşam alanı. Domuzun, sincapın karıncanın evi.

         Evlerini başına yıkıyoruz. Bilinçsizce ve acımasızca yapılan avcılık ve vahşi madencilik ile katlediyoruz. Çünkü onlar sahipsiz. Sermayesi yok. Söz hakkı yok. Basını yok.. TV si yok. En önemlisi oy hakları yok. İnsanoğlunun doymak bilmeyen aç gözlülüğü, vicdansızlığı  onları güçsüz bırakıyor. Yaşam alanlarını savunacak güçleri yok.     

TV haberlerinde domuzların Kırklareli’de pazara, İstanbulda boğaza gittiğini izliyoruz. Gitmesinde ne yapsın.  Sermaye dağa çıktı. Domuzlar boğaza ve pazara indi.

Günlük çıkarlar uğruna yok ettiğimiz yaban hayatın mensuplarını sirklerde, akvaryumlarda ve hayvanat bahçelerinde görebiliyoruz.. Ne yazık ki, Onlar eziyet çekerken, keyifle izlemeye devam ediyoruz..  

Dünyamız ve doğamız  milyonlarca yılda oluştu. Milyonlarca yılda oluşan doğa, milyonluk kazançlar için yok ediliyor.

Biz ne yapıyoruz..? Aslında hiçbir şey yapmasak, doğal haline bıraksak, bizlerde, doğal  yaşamda nefes alacak. Plan yaptıkça, doğal yaşam alanlarına yatırım…! Yaptıkça yok ediyoruz.    

 Siyasi ikbal peşinde olanların da,  vicdanları felce uğradığından, onlar da hep gelecek seçimleri düşündüklerinden, Doğal yaşamı ve gelecek nesilleri akıllarına bile getiremiyorlar.

         Bu dünya sadece insanlara ait değil.  Doğadan ve doğrudan yana olmakla, geleceğe yaşanır bir dünya bırakmak mümkün olacaktır.

 

 

 

 

 

                                   Göksal ÇİDEM

    DOĞAL YAŞAMI KORUMA VAKFI KIRKLARELİ İL TEMSİLCİSİ

Bu Haberin Kaynağı : Göksal ÇİDEM DAYKO KIRKLARELİ
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
haberinizde bu günün ana konusu olan denizlerde yaşam ve yabn hayatı ile hiç bir haber ve bilgi bulamadım.ilgileniyorsanız umit.s.baran FB sayfama bakın #WWD21019
ümit savş buran - 02.03.2019 12:48:35
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi