Istrancalar'dan S.O.S

Istrancalar yardıma çağırıyor ! 

Istrancalar’da bir yara daha !

Istrancaları yarma opersyonu!

 Kırklareli Vize Traçim  çimento fabrikasından – Demirköy’e  27 km uzunluğunda 70 mt genişliğinde  enerji hattı için  Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından planlanan proje için ÇED  süreci başlatılmış.   

 

 Enerji hattın geçeceği alan olarak seçilen güzergah Istrancaların en ulu ağaçların olduğu ormanlık bölgenin olması ile birlikte bu devasa bir koridorun açılarak yüz yılık binlerce ağacın kesilecek olması yanında bölgede mevcut iki enerji hattı koridor varken böyle büyük enerji hattı koridorun oluşturması devasa bir ormanın kat edilmesi acaba termik veya nükleer santral için alt yapımı oluşturulmaktadır. Sorusu akla gelmektedir.

 

 

 Üstelik Demirköy ilçesine çekilecek bu enerji hattı ile ilgili 8. Ağustos.2014 tarihinde ÇED bilgilendireme toplantısı Vize Sergen köyünde yapılması. Demirköy ilçesini ilgilendiren bu projenin Demirköy ilçe sınırları dışında kalan Sergen köyünün karar sürecine bırakılması şaşkınlık yaratmıştır.  

 

  Bölge halkının seslendirdiğine göre. Eğer gerçekten bölgenin elektrik enerjisine ihtiyaç var ise bunu yeni yapılan yolun kenarından yer altından çekilmesi daha uygun olacağı ve ağır kış şartlarından korunacağı gibi bu kadar büyük bir orman alanın yok edilmesi önlenmiş olacaktır.

Bu Haberin Kaynağı : dayko
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi