Istrancalar bir kez daha kazandı

BASINA VE KAMUOYUNA

 Kırklareli ili Merkez İlçesi, Kocadere, mevkiinde    yapılması planlanan Kalker Ocağı, Kırma-Eleme Tesisi Kapasite Artışı ve Hazır Beton Tesisi ,   projesine Kırklareli Valiliğince 30/05/2014 tarihinde  (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) "Çevresel Etki  değerlendirmesi Gerekli Değildir"  Verilmesini müteakip,  Konu  Trakya Platformu  Bilim ve Hukuk Kuruluna iletilerek değerlendirme yapılmıştır.

 

 Yapılan bilimsel ve hukuksal değerlendirmeler sonucunda dava açılması yönünde görüş belirtilmiştir.  Kocadere (Şeytandere) sulama havzasında bulunan Değirmencik, Taşağıl, Karabayır, Yeniköy  köy muhtarlıkları, Kırklareli Kent Konseyi  ve  DAYKO Doğal Yaşamı Koruma Vakfı Kırklareli İl Temsilciliğince bilgilendirilmiş,    akabinde de dava açılması kararı alınmıştır.

 

Açılan dava sonucunda Edirne İdare Mahkemesinin iptal kararının bozulması için Kırklareli Valiliği ve Müdahil olarak katılan firmanın temyiz aşamasında kararın bozulması yönünde verdikleri dilekçe üzerine Danıştay Ondördüncü Dairesi oy birliği ile verdiği kararda “Mahkeme kararı ve dayandığı gerekçe, hukuk ve usule uygun olup, bozulmasını gerektirecek bir sebep de bulunmadığından, temyiz isteminin reddi ile anılan kararın ONANMASINA, temyiz giderlerinin istemde bulunan üzerinde bırakılmasına, dosyanın mahkemesine gönderilmesine, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunun 20/A maddesi uyarınca, karar düzeltme yolunun kapalı olduğunun duyurulmasına 23/02/2016 tarihinde oy birliği ile karar verildi” Denilmektedir.

 

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için mücadele eden yaşam savunucuları yine kazandı.

Anayasa’nın 56. maddesine göre sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamak herkesin hakkıdır. Çevreyi korumak ve kirlenmesini önlemek ise devletin ve vatandaşların ödevidir. Anayasa’nın 36. Maddesindeki hak arama hürriyetine dayanarak, dava açan yurttaşlar, Muhtarlar ve DAYKO Vakfı   “çevre hakkı ve ödevi”nin gereğini yerine getirmektedirler.    

 

Yaşam alanlarını korumak için   Yurttaşlar, Muhtarlar, Kent Konseyleri ve Sivil Toplum Örgütleri olarak, bilim ve hukuk ile  işbirliği içerisinde  yaşamı savunmaya devam edeceğiz.

Bu Haberin Kaynağı : DAYKO KIRKLARELİ Göksal ÇİDEM
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
yaşasın trakya doğamız.teşekkürler DAYKO ve emeği geçen tüm arkadaşlar.
bülent tekin-mutluyum yaşasın doğamız. - 06.04.2016 23:20:55
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi