Istranacalar'da sular rantta mı akacak !

 

Ülke Korona Virüsü salgını ile can derdi ile uğraşırken. Köylülerin sularını Kırklareli’ne bağlı Pınarhisar Belediyesine devretmekle, su kullanım hakkını rantta dönüşümünün fırsatı mı?

 

 

Köylünün zirai gelirlerini artırmak için yapımı tamamlan ve su tutmaya başlayan Çayırdere Sulama Barajını DSİ nin Pınarhisar Belediyesinin gelirlerini artırmak için Pınarhisar belediyesine devretme uygulamasına hazırlanması Kaynarca Belediyesi ve çevre köylerden tepkiler yağdı.

 

Cumhuriyet’e konuşan Kaynarca Belediyesi Başkanı Serdar Türker, “Devlet Su İşleri Edirne Bölge Müdürlüğü’nün ve Pınarhisar Belediyesi’nin gizli saklı olarak Çayırdere Sulama Barajı’nı Pınarhisar Belediyesi’ne devretmeye çalıştığını öğrendik ve büyük şaşkınlık yaşadık. Şaka gibi” dedi. Türker, Çayırdere Barajı’nın yaklaşık 30 bin dönümlük sulama sahasının 25 bin dönümünün Kaynarca’ya ait tarlalar olduğunu belirterek Pınarhisar Belediyesi’nin sadece 100 dönümlük alanı ile devredilmesi hoş değil. Bu topraklar, bu ülke hepimizin. Ayrı gayrıyla ayırım yaparak bir şey elde edilmez. Hiçbir şekilde yazılı bilgi vermeden, kurallara ve kanunlara uymadan bu şekilde bir uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir.”

 

Bu Haberin Kaynağı : Cumhuriyet
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi