ISTRANCA SU KAYNAKLARI TBMM GÜNDEMİNDE


Kırklareli Milletvekili Sayın Av. Turgut DİBEK  Istranca su kaynakları konusunda verdiği soru önergesinde son 40 yılda dereler ve Ergene nehrinde ki  sularda meydana gelen su miktarlarında ve su kalitesinde ki  değişiklikleri  Orman ve Su işleri Bakanı  Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU'na cevaplaması için soru önergesi verdi.

Soru Önergesi 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla dilerim.

 

 

                                                                               Av. Turgut DİBEK
                                                                            Kırklareli Milletvekili

Seçim Bölgem Kırklareli ili sınırları içerisindeki birçok göl, dere vb. açılan ocaklar nedeniyle kirlenme ve su azalması gibi olumsuzluktan etkilenmektedir.

Buna göre,

1-   İnece Deresinin Kuleli noktasında 1974’ten günümüze su akışı ölçümleri yapılmış mıdır? 1974’ten günümüze yıllar itibari ile su akışı oranları nasıldır?

2-   Teke Deresinin İnece noktasında su akışı ölçümleri yapılmış mıdır? İlk kaydın tutulduğu tarihten günümüze yıllar itibari ile su akışı oranları nasıldır?

3-   Teke Deresinin Eriklice noktasında 1989’dan günümüze su akışı ölçümleri yapılmış mıdır? 1989’dan günümüze yıllar itibari ile su akışı oranları nasıldır?

4-   Çimenli Deresinin Kadıköy noktasında su akışı ölçümleri yapılmış mıdır? İlk kaydın tutulduğu tarihten günümüze yıllar itibari ile su akışı oranları nasıldır?

5-   Şeytan Deresinin su akacağı noktasında 2000’den günümüze su akışı ölçümleri yapılmış mıdır? 2000’den günümüze yıllar itibari ile su akışı oranları nasıldır?

6-   Anaçay’ın Misinli noktasında 2000’den günümüze su akışı ölçümleri yapılmış mıdır? 2000’den günümüze yıllar itibari ile su akışı oranları nasıldır?

7-   Tunca Deresinin su akacağı noktasında 2000’den günümüze su akışı ölçümleri yapılmış mıdır? 2000’den günümüze yıllar itibari ile su akışı oranları nasıldır?

8-   Vize’ye su sağlayan Karpuzkaldıran’ın Vize’ye su aktardığı noktada su akışı ölçümleri yapılmış mıdır? Karpuzkaldıran kaynağınının bağlandığı 1970’ten günümüze yıllar ve aylar itibari ile ne kadar su Vize’ye aktarılmaktadır?

9-   Ergenenin  doğduğu kaynaklarında su akışı ölçümleri yapılmış mıdır? İlk kaydın tutulduğu tarihten günümüze yıllar itibari ile su akışı oranları nasıldır?

10-               Ergene’nin Meriç’e döküldüğü  yerde  su akışı ölçümleri yapılmış mıdır? İlk kaydın tutulduğu tarihten günümüze yıllar itibari ile su akışı oranları nasıldır?

11-               Yıllar bazında Ergene kaynaklarında ki su kalitesi ile Meriç nehrine döküldüğü yerde ki su kalitesi kayıtları tutulmuş mudur?  İlk kaydın tutulduğu tarihten günümüze yıllar itibari ile su kalitesi oranları nasıldır?

 

12-               Kocakaynak Düdeninin 1970’ten günümüze su akışı ölçümleri yapılmış mıdır? 1970’ten günümüze yıllar itibari ile su akışı oranları nasıldır?

 

Bu Haberin Kaynağı : www.turgutdibek.com
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi