Artık sevgililer ormanı yok !

Odayeri'ne uzanan yolda bulunan Sevgililer Ormanı da artık sevgililere değil inşaat kamyonlarına ev sahipliği yapıyor.

Harfiyat kamyanları tren vagonu gibi dzili

Sarıyer Garipçe sırtlarında bulunan viyadük ayakları ormanlık arazi içinde açılan dev şantiyede yükseliyor. Proje başlamadan önce nadiren kullanılan orman yollarında kamyonlar adeta tren vagonları gibi peş peşe hafriyat taşıyor. Öte yandan yol açma ve genişletme çalışmaları sebebiyle ağaç kesimine de devam ediliyor. Kesilen tomruklar yol kenarlarına tasnif ediliyor.

Sevgililer ormanı kamyonlar ormanına dönüştü

Sevgililer Ormanı da artık sevgililere değil inşaat kamyonlarına ev sahipliği yapıyor. İstanbul'un en sulak bölgelerinin üzerinde oluşan ve Belgrad Ormanı'nın devamı niteliğindeki sevgililer ormanında kamyonlar hafriyat taşıyor. Eyüp ve Arnavutköy bölgesinde bulunan göl ve göletler sulak alanlar taşınan hafriyatla dolduruluyor.

 8 şeritli olması planlanan yolun bazı kesimlerinde orman içine giren cepler de dikkat çekiyor. Bazı ceplerin  büyüklüğü yolun genişliğini iki katına çıkardığı görülüyor.

. (Kaynak: DHA)

 Sevgililer Ormanı: Avrupa Yakası'nda bulunan bir ormandır. Eyüp ilçesinin Pirinççi köyü ile Arnavutköy ilçesinin İstiklal mahallesi arasında yer alır. Belgrad Ormanları'nın devamı niteliğinde olup, Belgrad Ormanları'ndan Kemerburgaz-Göktürk mahalleleriyle bölünerek ayrılmaktadır.

Bu Haberin Kaynağı : dha
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi