Vize'nin Akpınar köyü çimento fabrikası ÇED olumsuz

 

VİZE AKPINAR ÇİMENTO ÇED OLUMSUZ

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek Çevre ve Şehircilik Bakanlığında inceleme değerlendirme toplantısı yapılan Poyralı kalker ocağının Çed sürecinin durdurulduğunu açıkladı.

CHP’li Dibek 20 Ocak Salı günü ÇED Genel Müdürü Mustafa Satılmış’tan, CHP Vize İlçe Başkanı Ercan Özalp, İl Genel Meclis Üyeleri Kenan Çiftçi ve Okay Şeran’la  ziyareti sırasında Poyralı kalker ocağının Çed sürecinin durdurulduğu bilgisini aldığını ifade etti.

Kırklareli ili genelindeki projelerin durumları hakkında genel müdürden bilgi alan Dibek ve Vize heyeti aynı gün Bakanlıkta yapılan İnceleme Değerlendirme Toplantısı sonucunda Poyralı’da yapılmak istenen ocağın ÇED sürecinin durdurulduğunu öğrendi.  Poyralı için verilen ÇED süreci durdurma kararı diğer projeler için de emsal teşkil edecek bir özelliğe sahip.

Vize CHP İlçe Başkanı Ercan Özalp ve İl Genel Meclisi Üyeleri Kenan Çiftçi ile Okay Şeran, Vize’de açılmak istenen Doğanca kil ocağı ve Topçuköy kömür ocakları ile ilgili iki ocağın yaratacağı çevre tahribatlarını ortaya koyan hazırladıkları raporları da genel müdüre sundu.

Heyetin sorusu üzerine genel müdür, Vize'nin Akpınar köyüne yapılmak için başvurulan çimento fabrikası için de ÇED sürecinin olumsuz olarak temmuz 2014'te sonlandırıldığını açıkladı. 

Bu Haberin Kaynağı : www.turgutdibek.com.tr
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
Birlikte olursanız başarılmayacak engeller kalmaz.Sizleri yürekten kutluyorum.Başarınız daimi olsun.
Hacı Ali Öztekin BAŞARILAR - 21.01.2015 23:49:01
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi