Uluslararası Gönüllülerimizle İğneada Longoz Ormanlarının Kıyılarını Temizledik

Fransa’ dan İspanya’dan Almanya’dan geldiler Longoz Ormanlarına sahip çıktılar.

 

DAYKO  ve Genç Tur işbirliği ile gönüllü olarak İğneada ve longoz ormanlarının sahillerinin de çöpleri topladılar. Çadırlarda kaldılar zaman zaman peynir ekmek yediler. Güneşin altında herkes denize girerken onlar çöp toplayarak  iğneada nın , longoz ormanların keyfini çıkardılar. Tertemiz bir sahil bıraktılar. Dayko Vakfının çadır ve yemek hizmetinden başak hiçbir şey talep etmediler. Çevreden gelip  onlara yardım eden bölge gençleri ile tam bir uluslararası çevre dayanışmasına dönüştü. Demirköy ve  İğneada Belediyeleri araç hizmetleri bulunurken Demirköy Esnaf ve sanatkarlar odasının desteği ile Demirköy Orman İşletmesi Müdürlüğün misafirperverliği  yanında  Kırklareli Orman ve su İşleri Şube Müdürlüğü,  bu güzel insanların çadırlarını kaldırıp ceza kesmek istemesi. Bölgede tepkiye ve şaşkınlığa yol açtı.  

İğneada’lıların dediği gibi “Bütün yaz boyunca orada çadır kurup keyfini çıkartan ne kadar çöpü varsa orada bırakan birçok insan geldi ve hiç bir millî park görevlisi müdahale etmedi. Kimseye burada çadır kurmak yasak demedi. Kimsenin çadırına kaldırmadı.”  Avrupalı gönüllülerimiz kendilerine en güzel cevabı amaçlarını bütün engellemelere rağmen gerçekleştirerek verdiler.

Longoz Ormanlarının sahillerinin çöplerini temizlemek bizim için büyük bir onur. Böyle yüce bir orman  ülkelerimiz de olmadığından burukluk his ediyoruz. Longoz Ormanlarını koruyun ve sahip çıkın diyerek .  15 gün boyunca bir insanlık ödevini yerine getirmekten mutlu bir şekilde ayrıldılar

Onlara Ülkemiz ve bölgemiz adına teşekkür ederiz.

Bu Haberin Kaynağı : dayko
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
Harikasınız... Sizleri yürekten kutluyorum...
Metin KARAKUŞ AA Muhabiri - 19.10.2015 10:32:02
O sahiller gerçekten acınacak ve utanılacak durumda. Kamyon aküsünden koltuğa bebek bezinden pet şişeye ne ararsan var. Ülkemize ne kadar değer verdiğimizin belgesi. Kırklareli Orman ve su İşleri Şube Müdürlüğü de Gezi sürecinden hiçbir şey anlamamış olmalı. Kirlilikten mahcubiyet duyacaklarına misafirlere teşekkür edeceklerine engellemeye kalkmışlar.
Bahadır TUNÇOL - 09.10.2015 12:02:03
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi