TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA
Aşağıdaki sorularımın Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel EROĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla dilerim.



Av. Turgut DİBEK Kırklareli Milletvekili
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Ulusal Sulak Alan Komisyonu 24 Temmuz 2012’de yapmış olduğu toplantısında sulak alanlar ve Ramsar alanı olmayan İğneada Longozu'nun öncelikli olarak yılsonuna kadar Ramsar alanı ilan edilmesi kararlaştırılmıştır.
Komisyonun 27 Aralık 2012’de yaptığı ikinci toplantısında ise İğneada Longozları ile ilgili bir karar çıkmamıştır.
Konu hakkında ocak 2013’te vermiş olduğum soru önergesine, “İğneada İlçe Merkezinin, Sulak Alan Koruma Bölgeleri içinde kalmasına rağmen özel hüküm bölgesi olarak belirlenmemesi sebebiyle, söz konusu arazi çalışmalarının gözden geçirilmesi gerektiğine karar verilmiştir. İğneada Longoz Ormanı arazi çalışmaları, 2013 yılı içinde, Ulusal Sulak Alan Komisyonu teknik çalışma grubunca tekrar yapılacak olup; çalışmanın ardından, Ulusal Sulak Alan Komisyonuna sunulacaktır” yanıtı verilmesine rağmen Ulusal Sulak Alan Komisyonu 2014 Aralık toplantısında da Longoz Ormanları ile ilgili bir karar çıkmamıştır.
Bir bölgenin Ramsar kapsamına alınması için 9 kriterden birini taşıması yeterken, 5 kriteri sağlayan İğneada Longozu için Ramsar alanı ilan edilmedi.
Buna göre,
1- Ulusal Sulak Alan Komisyonu 2012’nin ilk toplantısında Ramsar alanı ilan edilmesi için çalışma başlatılan İğneada Longozları hakkında neden aralık 2014’te ki toplantıda da bir karar çıkmamıştır?

2- İğneada Longozlarının Ramsar alanı olarak ilan edilmemesinin sebebi nedir? Armutveren Sarpdere bölgesine yapılması planlanan hidro elektrik santral nedeniyle mi İğneada Longozları Ramsar alanı ilan edilmemiştir? Yoksa kurulması düşünülen mermer ocakları ve Demirköy’e yapılması planlanan baraj nedeniyle mi Ramsar alanı ilan edilmemiştir?

3- Ülkemizde Ramsar alanı ilan edilen yerler nereleridir? 9 kriterden kaçını yerine getirerek Ramsar alanı ilan edilmiştir? 5 Kriteri yerine getiren İğneada Longozlarının Ramsar Alanı ilan edilmemesinin başka bir nedeni mi vardır? Bu Haberin Kaynağı : DAYKO
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi