Kanal İstanbul Projesi Trakya’nın Susuzluk Kapısını Araladı

 

Kanal İstanbul projesi ile İstanbul’un yok olacak olan su kaynakları yerine, Trakya‘yı besleyen

Istrancaların su kaynaklarının kullanılacağı ortaya çıktı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığın Mart 2021 tarihinde Kanal İstanbul’a ilişkin 3. Etap Revizyon imar planını askıya çıkardığı planlarında dikkat çeken konu İstanbul’un Sazlıdere Barajı yerine İstanbul Avrupa yakasının su kaynaklarının muhafaza edilebilmesi için Kırklareli’ne Balaban ve Demirköy barajlarının planlandığı belirtildi.

 

ISTRANCALARDA ALTI YENİ BARAJ

 Kanal İstanbul Projesi 3.Etabına ilişkin 1/5000 – 1/1000 Ölçekli Revizyon Nazım Planlarında Hidrolojik Yapı   bölümünde Sazlıdere Barajı dışı kalması halinde İstanbul Avrupa yakası su kaynakları potansiyelinin muhafaza edilebilmesi için Sazlıdere Barajı’nın yerine Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce Balaban Barajı’nın (Kırklareli) ve Demirköy Barajının (Kırklareli) İçme suyu olarak planlandığı belirtilmektedir. Revizyon planın devamı bölümde DSİ tarafından Karamandere Barajı (Çatalca / Binkılıç), planlandığı ifade edilmektedir.

 

 Uzman bilim insanların görüşlerine göre Kanal İstanbul Projesi ile Avrupa yakasının su kaynaklarının muhafaza edilebilmesi için Kırklareli’ne Balaban ve Demirköy barajlarının yanı sıra. Çorlu ve Çerkezköy içme suyunun ihtiyacını karşılanması için planlan, Istrancaların Kırklareli il sınırları içinde yer alan Kömürköy, Kızılağaç ve İğneada Efendi Dere Barajlarının da Kanal İstanbul Projesi planına dahil edilebileceği vurgu yapılmaktadır.

 

ISTRANCALARDA YAŞAMSAL KIRILMALAR OLUŞUR.

Kanal İstanbul Projesinin su kaynakları üzerinde yapacağı tahribatlardan kaybolacak olan su potansiyeli karşılamak için planlan barajlarla Istrancaların ekosistem dengesinde bozulmalar yaşanacak olması kaçınılmaz olacaktır. Yılın dokuz ayında ıstrancalar da esen kuzey rüzgarları da hesaba katarsak Trakya’nın ve İstanbul’un klima dengeleri değişecektir. Bölgenin hem doğasında hem de insan yaşamı üzerinde Kanal İstanbul Projesi yaşamsal kırılmalar oluşturacaktır.

 

Bu Haberin Kaynağı : DAYKO
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
Tanrının yarattığı tabiat ve tabiat sistemine saygılı olmalı onu bozmadan korumalıyız.
Hepimizin bildiği gibiaksi halde canlılarbitkiler ve hayvanlar
dolayısı ile tüm tabiat çok büyük zarar görüyor..
 - 26.04.2021 11:58:25
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi