HUKUK MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR.

 KIRKLARELİ ŞEYTANDERE KALKER OCAĞI KIRMA ELEME TESİSİ KAPASİTE ARTIŞINA KARŞI

DAYKO VAKFI, DÖRT KÖY MUHTARI VE BİR İL GENEL MECLİS ÜYEMİZ TARAFINDAN YÜRÜTMEYİ DURDURMA DAVASI AÇILDI..

 

Dava konusu alan,İlimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren Kalker Ocağı, Kırma-Eleme Tesisinin  yıllık 40,000 Üretim faaliyetini. Yıllık 440,000 tona çıkarmak için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne sunduğu proje dosyası ile kapasite artış talebinde bulunmuş, Ve İl Müdürlüğünce  ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI  verilmiştir.

 1/100,000 ve 1/25,000 ÇDP lerde  akiferlerden oluşması ve ve plan hükümlerinde İl’in kuzeyinde Istranca Dağları etekleri boyunca, Vize-Pınarhisar- Kaynarca-Kırklareli Merkez üzerinde bir kuşak niteliğinde uzanan ve yaygın olarak karstik (kırıklı, çatlaklı, mağaralı) kireçtaşlarının yer aldığı alanlarda geçirgenlik daha fazla olduğu için, alt ölçekli planlarda, bu alanların geçirgenliğini bozacak, süzülme ile gelişecek beslenmeyi engelleyecek faaliyet ve yapılara izin verilmemesi, düşük yoğunluklu yapılaşma koşullarının sağlanması, ağaçlandırma, var olan ekosistemin korunması gibi önlemler alınması göz önünde bulundurulacaktır. denilmektedir. Ayrıca 

Doğrudan yeraltı suyu beslemesini sağlayan her türlü formasyondan malzeme /temini yasaktır.   Hükmü vardır. 

Maden sahası; DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen içme suyu ve tarımsal sulama  amaçlı Kırklareli  Barajı'nın Şeytandere sulama  alanında kalmaktadır.   

            

  Dereden tarımsal sulama yapılıyor. Asilbeyli, Karabayır, Değirmencik, Nacak, Taşağıl ve Karamesutlu köyleri dereden tarımsal sulama amaçlı faydalanıyor.

 

Kırklareli Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce, verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir”   kararının,  İptali ve Yürütülmesinin Durdurulması İstemimizden İbaret olan dava dilekçemiz, 21/07/2014 tarihinde Edirne İdare Mahkemesine verilmiştir.  

Yaşam alanlarımızı, gelecek nesiller için korumaya ve yaşamı savunmaya devam edeceğiz.. 

Bu Haberin Kaynağı : DAYKO
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi