Gerze Termik Santralı projesi resmen sona erdi!!!

Gerze halkını ve Yaykıl köylüsünü yalnız bırakmayanlara !!!!.
Gerze Termik Santralı projesi resmen sona erdi!!!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 23 Şubat’ta Sinop Gerze Yaykıl Köyü’nde Anadolu Grubunca kurulması planlanan termik santralına ait Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini sonlandırıldı.


Arkadaşlar termik santrale karşı başlattığımız mücadelemiz de baş ilkelerimizden birisi yerelden- yerinde-doğrudan-demokratik ve hukuki mücadele idi.

Hepimizin emeğine,yüreğine sağlık.
Bizler doğanın talanına ve yıkımına karşı, mücadelemizi çok iyi geliştirerek uyguladığımızı biliyoruz.

Bizler mücadele koşullarını geliştirirken;ekolojik,sosyal,ekonomik,politik vb. her açıdan tehlikelerini de bir bir saptarken ilçemizde ve Yaykıl köyünde ne tür lokal tehlikelere yol açacağını ve hatta bu lokal tehlikelerin ülkemizde ve dünyada nasıl bir yok oluşa sebep olacağını da ispatlarıyla açıklamaya çalıştık.

Bu 6 yıl boyunca nerelerde nasıl sıkıntılar çektiğimizi ,bu uğurda ilk çalışmaya başladığımız andan bu güne süregelen bütünlüğümüzü,mücadelemizin acil olduğunu,yolumuzun doğru olduğunu görerek ve buna inanarak ayaklandık.

Birbirimizin emeğine sahip çıktık.Lakin ne teşekkür nede minnet duyulacak şeyler olmadığını da bildik.Çünkü bizim yaptığımız “gönül işçiliğiydi”.

Kendiliğinden görev ve sorumluluk alıp gönüllü çalışan insanlardık.Bazen ne kadar yol alsak da bir arpa boyu dahi gitmediğimizi düşündük.İşte böyle zamanlarda ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çabaladık ,ihmal edilmiş bir konunun olmamasına gayret gösterdik.

Ne güzeldir ki hala inanç ve gayretimizden ödün vermemeye devam diyoruz.

Şimdi önümüzde daha geniş bir yelpaze açıldı.Hepimiz bunun farkındayız.
“YEGEP”liler olarak Gerze ilçesinin Yaykıl köylüsünün mücadelesinin ülke genelinde duyulmasında –yayılmasında –bilinmesinde ilkeli bir şekilde ön ayak olduk.Bu günden sonrada bu mücadelenin tarihsel süreç içerisinde yerini aldığını bilmenin gururu ve mutluluğunu tüm mücadele edenlerle paylaşmaya hazırız.

Artık bize açılan davaların takipçisiyiz. Dün birbirimizi yalnız bırakmadık bu günde birbirimizin yanında olmaya devam edeceğiz.En başından beri bizlerin yanında olan EKOLOJİ KOLLEKTİFİ avukatlarına teşekkür ediyoruz.

Çünkü biz bileğimizin hakkı ile ,alnımızın teri ile bu sona gelirken çok badireler atlattık.Bizlerin kararlılığına imrenerek bakanlara,;bu mahkeme süreçleriyle de gösterdiğimiz birliktelik örnek olacaktır.
Termik santrale hayır diyen binlerce kararlı,onurlu yaşam mücadelesi için birleşen çok ses,tek yürek olmuş Yaykıl köylüsünün,Gerze halkının” isyanı- direnişi” tüm dünyaya örnek olsun!..
Bu onurlu mücadele YEGEP çatısı altında birleşenlerin zaferidir.

Bu Haberin Kaynağı : YEGEP
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi