ERGENE PLATFORMUNDAN BASIN AÇIKLAMASI

Ergene Platformu Yürütme kurulu üyesi bayanlar 3 ilden seslendi. Dr Dilek TUNCER Görevine iade edilsin..

 

 

DOKTORLAR, BİLİM İNSANLARI DEĞİL ERGENE’Yİ KİRLETENLER

VE GÖZ YUMANLAR YARGILANSIN!

 

Ergene Nehri ve havzasının açıklanan kurtarma planı, kesilen para cezalarına karşın hala zehir akmaya devam ettiği gözle görülür bir gerçektir. Bakanlık ve Valilikler, Danıştay’ın ve Edirne İdare Mahkemesinin kararlarında belirttiği etkin idari tedbirleri almak, yargı kararlarındaki uyarılar çerçevesinde görev yapmalıdırlar. Yaşamımızı karartan sanayi tesislerini geçici veya süreli kapatma, çalışma izin ve ruhsat iptali gibi yaptırımları etkin ve sürekli bir denetim faaliyeti sürecinde uygulayıp kirletenler ve göz yumanlar hakkında adli işlemler yapılmadıkça Ergene Hayata Dönmez.

Başta Trakya Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi’nin çeşitli araştırma raporları, bir çok değerli bilim insanının çalışmaları sonucu Ergene nehrine bırakılan ağır metallerin ve kimyasal atıkların doğa ve canlı sağlığı açısından başta kanser olmak üzere bir çok yaşamsal soruna yol açabileceği kanıtlanmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Uzunköprü Belediyesi ölçüm ve analizlerine göre Ergene Nehri hala 4.Sınıf Kıta İçi Kirli Su olarak akmaktadır.

Çalıştığı kurumun düzenlediği basın toplantısında bir hekim olarak mesleki ve insani sorumluluğu gereği kamuoyunu aydınlatan, bilimsel çalışmalara ve mesleki gözlemlerine atıfla kirletilen Ergene nehrinin bölgemize, suyumuza, toprağımıza saçtığı kanser riskine dikkat çeken sayın Uzman Dr.Dilek Tucer’in hukuka, kamu yararına aykırı olarak görevden alınması gerçekleri örtmeye yetmez.

Ergene Platformu olarak yıllardan beri Ergene Hayata Dönsün diyerek doğaya, Trakyamıza sahip çıkan  sosyal sorumluluk ve vicdan sahibi insanlar adına  Sağlık Bakanlığına  sesleniyoruz ; Edirne Valiliğinin görevden alma işlemi iptal edilerek  sayın Uzman Dr. Dilek TUNCER görevine iade edilmelidir.

ERGENE PLATFORMU adına

Yürütme Kurulu Üyesi   GÜRCAN KIRIM   KIRKLARELİ

Yürütme Kurulu Üyesi   HACER DOĞRUGÜVEN  EDİRNE

Yürütme Kurulu Üyesi   NURHAN ALTINTAŞ  TEKİRDAĞ

 

Bu Haberin Kaynağı : DAYKO
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi