DAYKO Doğal Varlıklarımızın geleceği için soruyor..

TRAKYA TOPRAKLARINDA KAYA GAZI İÇİN GİRİŞİMLER VAR MI..?
Ulusal Basında yer alan haberlerin ardından, İlgili Bakanlıklara bilgi edinme hakkı gereği müracaatta bulunduk.. 
Dayko Vakfının Amacı: Yurdumuzun biyolojik çeşitliliğini korumak ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını yöre halkın güvencelerinde sağlamak amacıyla çalışmaktadır. İnsanların doğa ile uyum içerisinde yaşayabileceğine inanır ve çocuklarımıza yaşanılır bir dünya bırakmak için çalışır. Türkiye'nin olağanüstü zengin bitki ve hayvan türleri ile bunların doğal yaşam alanlarının değerinin farkına varılması, koruma altına alınması' olarak belirleyen DAYKO bu amaçla; koruma projeleri yürütmekte olup,  Istranca dağları ile özelde longoz ormanları ve ergene havzası birlikte sahip olunan doğal yaşam alanların kaynakları arasında su kaynakları önceliklidir.

4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereğince ve bu Kanun’un  11.Maddesinde öngörülen süreler dahilinde aşağıda bildirilen adrese yazılı olarak sorularımızın ve sorularımızla ilgili belgelerin ekleriyle birlikte yanıtının gönderilmesi istemi hakkındadır.

1- Trakya’nın hangi ilçe-belde ve köylerinde kaya gazı ( Şeyl gazı ) çıkarılması için başvuru yapılmıştır?

2- Bu başvurular hangi şirketler tarafından yapılmıştır?

3- Hangi şirketlere kaya gazı için lisans verilmiştir?

4- Hangi lisans hangi projeyi ve hangi alanı kapsamaktadır? Bu alanlarda orman sayılan alanlar var mıdır? Varsa hangi ormanlık alanlardır?

5- Kaya (Şeyl) gazı çıkarma sondaj çalışmalarının, açılacak kuyuların ve gazın çıkarılması/üretilmesi ve nakli aşamalarında orman alanları zarar görecek midir?

6- Orman Genel Müdürlüğü  bünyesinde Kaya (Şeyl ) gazı çıkarma/üretim/sondaj/boru hatlarının kurulması çalışmaları sırasında ormanlık alanların zarar görüp görmeyeceğine dair herhangi bir araştırma ve değerlendirme yapılıp herhangi bir rapor oluşturulmuş mudur?

7- Kaya (Şeyl) gazı ile ilgili çeşitli faaliyetler kapsamında herhangi bir devlet kurumunca Orman Genel Müdürlüğünden görüş istenmiş midir? İstenmişse verilen görüşlerin olumlu-olumsuz sayıları nedir?

 Anayasanın  74. ve 3071 sayılı yasanın 7.maddesi ile 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve 27/4/2004  tarih ve 25445 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 

Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik gereği  yukarıda ki  bilgilerin eksiksiz ve süresi içerisinde tarafımıza  bildirilmesini istedik.. 
15/03/2015 Bu Haberin Kaynağı : DAYKO KIRKLARELİ
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi