Çevko Büyükçekmece'den Istrancalarda yaşamı savunanlara teşekkür..

Çevre konularında aktif çalışmalar yapan, Ülkemizin bir çok çevre sorunlarını yerinde inceleyen, Yerelde verilen mücadelelere her zaman destek olan Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Istrancalar’da  yaşanan ve  yaşanacak olan  çevre sorunlarını yerinde görmek için Kırklareli’ni kapsayan inceleme gezisi kapsamında ziyaretlerde bulundu.
Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği ilk olarak, aşağıpınar Kazı alanında ki  müzeyi ziyaret etti. Emekli Öğretmen Attila BİÇER tarafından bilgilendirilen dernek üyeleri,  daha sonra Kırklareli Belediyesini ziyaret etti.
Kırklareli Belediyesi Başkan Vekili Mimar Cengiz BAĞIRAN, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet GİDER ve Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi MERİÇ  tarafından kabul edilen heyet Ülke genelinde  yürüttükleri faaliyet hakkında bilgiler verdi.
Istrancalar’da yerelde verilen mücadeleyi yakından takip ettiklerini, Dereköy Altın Madeni sürecinde düzenlenen panel ve etkinliklere katıldıklarını,   Yerelde yürütülen yaşam alanlarının savunmasında katkılarından dolayı  DAYKO    Vakfı İl  Temsilcisi Göksal ÇİDEM’e  teşekkür belgesini Dernek Yönetimi adına Başkan Yardımcısı ve Kırklareli Orman İşletme eski Müdürü Ömer SERT ve  Belediye Başkan Vekili Cengiz Bağıran verdi.
Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği,  Belediye ziyaretinin ardından  merkeze bağlı Armağan Köyüne hareket etti.
Armağan köyünde Muhtar Recep DAL ve Kooperatif Başkanı Bülent ÖZKAYA ‘ya  köylerinde ki su kaynakları üzerinde  açılmak istenen patlamalı kalker ocağına karşı sergiledikleri duruş nedeniyle teşekkür belgesi verildi.
Armağan Köyünde yapılan değerlendirme toplantısına, Dereköy, Kula Muhtar ve heyetlerinin de katılım sağlaması Istranca köylerinde çevre bilincinin oluşmaya başladığının  bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Geçitağzı ve Kula köylerinde açılmak istenen Altın-Gümüş madeni için köylülerin tavrı Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından takdirle karşılandı. Haklı mücadelelerinde  her zaman destek olacaklarını belirten dernek üyeleri daha sonra Dereköy’e  geçtiler.
Dereköy’de açılmak istenen ve yargı  süreci sonunda ıstrancaların kazandığı   süreci  değerlendirmek üzere,  Dereköy’de    köylülerle görüşen katılımcılar, Istrancalarda yaşananları yakından takip etmeye devam edeceklerini belirterek İstanbul’a döndüler

Bu Haberin Kaynağı : DAYKO
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi