ÇORLU MİSİNLİ KÖYÜ TERMİK SANTRALA "HAYIR" DEDİ

Tekirdağ İli Çorlu İlçesi Misinli köyünde  Saatte 122.350 Kg. kömür yakılması planlanan projenin Halkı Bilgilendirme  toplantısı 9 Temmuz Perşembe günü, yeni kurulan Ergene ilçemizin Misinli Mahallesinde yapılmak istendi.

Yöre halkının yoğun tepkisine  Edirne ve Kırklareli Sivil Toplum Örgütlerinin yanı sıra, Trakya Kent Konseyleri bileşeni  Kent Konseyleri de destek verdi.

Misinli’ye gelen Şirket ve ÇŞB yetkilileri yoğun tepki nedeniyle toplantının yapılamadığına dair tutanak tutarak   bölgeden ayrıldılar..

Trakyanın en verimli toprakları üzerine yapılması planlanan Santralın 1/100,000 Çevre düzeni planına aykırı olduğunu belirttiler..

1/100,000 ÇDP  kesinlikle yer almayacak sanayi türleri arasında bulunan kömüre dayalı termik santrala karşı mücadelenin devam edeceğini belirtilen Trakya Kent Konseyleri Birliği, Dernek, Vakıf ve oda temsilcileri bir toplnatı yaparak bundan soraki sürec hakkında yol haritası belirlediler.

Bölgenin en verimli tarım alanlarının gelecek nesillere  kirletilmeden bırakılması için, yaşamı savunmaya birliktelik içerisinde devam edeceklerini belirttiler..

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı  DAYKO olarak Kurucu Başkan Nusret TÜRKKAN ve , Temsilcilerimiz ile Misinli köyünde yaşamı savunanlar ile birlikte olduk. Yaşamı savunanlara her platformda destek vermeye  ve onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz.. 

Bu Haberin Kaynağı : Göksal ÇİDEM
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi