ÇED OLUMSUZ Kırklareli-Vize Pazarlı-Doğanca Köyü Kil ocağı

Kırklareli Vize İlçesi ı Doğanca ve Pazarlı köyleri arasında, Ormanlık alanda, açılması planlanan Kil ocağı  ÇED halkı bilgilendirme toplantısı duyuru yapılmış,  toplantının yapılacağı 11/12/2014 tarihinde  yörede yaşayanlar köy meydanında toplanarak, açılması planlanan Kil Ocağı  için yetkililere HAYIR  demişlerdi.  

Doğanca ve civarda ki diğer köylerin, Muhtarların, İl Genel Meclis üyelerinin, Vize Ziraat Odasının yanı sıra bölgede faaliyet gösteren çok sayıda Sivil Toplum Örgütü ile Köyde yaşayan, genç, yaşlı ,çocukların ve özellikle köyde ki kadınların yoğun tepkisi nedeniyle planlanan CED  bilgilendirme toplantısı yapılamadı.

Toplantının yapılamamasının ardından, Muhtarlar, Ziraat Odası ve DAYKO vakfı, KİL OCAĞININ neden açılmaması gerektiğini, Bilimsel veriler ve hukuksal dayanaklarla ÇŞB Bakanlığına hazırladıkları dosyaları ilettiler. 

Dünya Su Günü Etkinlikleri Kapsamaında  Kaynarca Beldesinde yapılan Panelde, Pazarlı Köyü Muhtarı Mustafa  ÖZDİL  Kendilerine ulaşan ve köylülerini  sevindiren  kararı katılımcılarla paylaşarak, destek veren, yanlarında olan herkese teşekkür etti.   

Küçük Hilal’den Büyüklere yapılan çağrı sonuç verdi. 

Küçük Hilal hazırladığı pankart ile  toplantının yapıldığı köy meydanında herkesin ilgi odağı olmuştu. 

Hilal hazırladığı pankart ile büyüklere bulunduğu çağrıda, “ ATALARIMIZDAN BİZE EMANET KALAN DOĞAMIZI BOZMA,  BEN DAHA ÇOCUĞUM. HİLAL” Demişti.


Minik Hilal'in isteği şimdilik gerçekleşti. Orman Genel Müdürlüğünün olumsuz görüş bildirmesinin ardından ÇED süreci durduruldu ve dosya iade edildi. 

Bu Haberin Kaynağı : DAYKO KIRKLARELİ
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi