Avrupa Yeşil Kuşağı Konferansı Finlandiya Notları

Dayko Istrancalar ve Ülkemiz Adına Finlandiya'da

Üyesi olduğumuz Avrupa Yeşil Kuşağı Ülkeleri Birlliği 9. Avrupa Yeşil Kuşağı Konferansını gerçekleştirdik

 

Doğa koruma konusunda birlikte hareket etme kabiliyetinin geliştirilmeye çalışıldığı 24 Avrupa ülkesinin üyesi olduğu Avrupa Yeşil Kuşağı (European Green Belt) konferansının 9.su 31-04.11.2016 tarihlerinde Finlandiya’ nın Kuzey Karelia bölgesinde Koli de gerçekleştirildi.

Euronature koordinatörlüğünde Finlandiya Çevre Bakanlığının ev sahipliği yaptığı toplantıya 24 ülkeden resmi kurumların temsilcileri, bilim adamları, doğa koruma sivil toplum temsilcileri olmak üzere 125 in üzerinde katılımcı Finlandiya’ nın Koli Milli Parkında bir araya geldi.

Konferans sırasında diğer ülkeler ile kurduğumuz ilişkiler vasıtasıyla Yeşil Kuşak boyunca yapılacak faaliyetler ve iş birliği konusunda önemli bir bakış açısı kazandık.

Konferansta  ayrıca Avrupa Yeşil Kuşağının yüksek öneme sahip doğal ve kültürel alanların yerel birliklerin ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçların beklentileri ile birlikte koruması, ekoloji ağının oluşturulması için çözümler ve iyi örnekler üzerine yoğunlaşıldı.

Bununla beraber Avrupa Yeşil Kuşağının sürdürülebilir gelişimi için Avrupa Yeşil Kuşağı İnisiyatifi ile Yeşil Altyapı oluşturulması ve katılımcılar arasında deneyim paylaşımı için stratejik ilişkilerin kurulduğu verimli bir ortam oluştu.

 

Nedir bu Avrupa Yeşil Kuşağı :

Avrupa Yeşil Kuşağı Kuzey Avrupa’dan başlayarak Demir Perde ülkelerinin sınırları üzerinden Türkiye’ye kadar ulaşan ormanlık alanlarda kullanma-koruma dengesinin kurulması yolu ile doğal yaşamın insan varlıkları ile birlikte sürdürülebilir olması için farklı ülkelerden devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi ile oluşmuş bir topluluktur.

Avrupa Yeşil Kuşağı İnsiyatfi’nin çevre ile ilgili düzenlemelerine müdahil bir taraf olmak ve çevre fonlarının arttırılması ve etkin şekilde kullanılmasını sağlamak üzere bir Think-Tank kuruluşu gibi çalışan bir oluşumdur. Ayrıca bu yapı sayesinde bir araya gelen 30 kuruluşun katılımı ile 2014 yılında Dayko nun da üyeliği ile European Green Belt Association (Avrupa Yeşil Kuşağı Derneği) kurulmuştur.

Daha fazla bilgi için http://www.europeangreenbelt.org sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Bu Haberin Kaynağı : Dayko
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi