Ağaçların Suçu Ne ?

Ağaçlar  suçu ne?

3500 nüfusluk küçük kasabaya 154 KV lık devasa yüksek gerilim indirme merkezi şelf sahası

154 KV Traçim –Demirköy Enerji İletim Hattına ÇED izini alınmadan Kırklareli /Demirköy’ün en güzel ve en verimli arazilerin bulunduğu yere yüksek gerilim merkezi kurulumu inşaatına başlaması bölgede ve halk arasında şaşkınlık yaratığı gibi yüzlerce ağaç kökünden sökülerek atıldı.

Ağaçların bu şekilde katledilmesi karşısında ormancılıkla geçinen bölge insanı tapulu arazisinde bile izinsiz ve vahşice bir ağacı kesmezken.  Traçim- Demirköy Enerji Hattı için ÇED izini olmadığı gibi Orman ve Su İşleri Bakanlığının ormancılık mevzuatına aykırılık teşkil etmesi ve orman bütünlüğünü bozacağından uygun olmadığından enerji hattını ret etmesine rağmen TEİAŞ 154 KV Traçim- Demirköy Enerji Hattı için Demirköy de yüksek gerilim İndirme merkezi şelf inşaatına Elli Milyonluk bir bütçe ile inşasına başlaması yörede şaşkınlık huzursuz  yaratmıştır.  

154 KV yüksek gerilim indirme merkezi  kurulum çalışması Kırklareli iğneada da Traçim Çimento Fabrikasının kurmak istediği liman için enerji sağlama hazırlığın bir aşaması olduğu söylenmektedir.

Bu Haberin Kaynağı : dayko
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
DAYKO KATLİAMI DURDURMAK İÇİN NE YAPIYOR/YAPACAK..
EGEMEN  - 19.04.2015 01:24:23
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi