Etkinliklerimiz /  ISTRANCA DOĞA KAMPI
26.10.2013

  26-27 EKİM ISTRANCA DOĞA KAMPI


Dayko vakfı ile Pınarhisar Çevre Platformunun ortaklaşa düzenlediği Istranca Forumu Doğa Kampı iki gün ve bir gece çadır konaklamalı kamp ateşi etrafında yapılan form ve doğa yürüyüşü etkinlikleri 26-27 Ekim tarihlerinde evciler göletti kıyısında gerçekleştirildi.


Pınarhisar'dan katılımcılara Lüleburgaz ile Kırklareli eğitim-sen üyelerin de destek verdiği 35- 40 katılımcının gelişi ile hava kararmadan çadırlarını kurduktan sonra kamp ateşi yakıldı. Kamp ateşi etrafında daire oluşturularak, hazırlanan yiyecek ve içecekler eşliğinde Istranca forumuna geçildi. Istrancalar ’ın Pınarhisar Vize hattındaki doğaya su kaynaklarına yönelik tahribatlar hakkında her katılımcı söz aldı. Katılımcıların Pınarhisar Vize hattında Istrancalar da faaliyette 28 tane taş ocağı olduğu ve bunun yanında 63 tane de ruhsat başvurusu yapıldığı yine aynı hata iki çimento bir kireç fabrikası yetmiyormuş gibi üçüncü bir çimento fabrikası Vize / Akpınar köyünde kurulması projesi ile Dereköy 'de ÇED muafiyetli altın madeni ruhsatı verilmiş olması, yaşam yönelik girişimlerine karşı aktif çabalar içinde olunması kararlaştırıldı.


Tahribata maruz kalan köylerdeki kahvehanelerde bilgilendirme konuşmaları yapılması kararlaştırıldı.Dayko'dan ve Trakya platformundan teknik destek alınarak Kırklareli il merkezin de Istrancaların yaşamına yönelik tehditleri ile igili panel düzenlenmesi fikri benimsendi.Çevredeki tüm STK ile doğa sporları derneklerine ve katılımcılarına, aktivistlere Istrancalar bölgesinde doğmuş, yaşamış ve yaşamakta olan herkese, tahribatlara karşı duyarlılık çağrısı yapılması kararı benimsendi.Özellikle çevre gençliğini ıstrancalarla buluşmasını sağlamak ve farkındalık oluşturmak için bu tür doğa kampları aktivitelerini geliştirmesi için Dayko Vakfını desteklemek Kampta oluşan birlik dostluk ile ıstrancalar sevgisini çevremizdeki dostlarımıza ve gençliğe aktarmak


Pazar günü, sonbahara özgü yeşil-sarı-kahverengi karışımlı ağaçlar altında 4 saatlik yürüyüş ile etkinlik tamamlandı

Bu Etkinliğe Ait Fotoğraflar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi